noiembrie 18, 2016

Dotari

Scopul clinicii Londra Dent este sa tina pasul cu noile tendinte in materie de aparatura si tehnici stomatologice, astfel incat sa oferim pacientilor toata gama de servicii stomatologice, de care au nevoie, la cele mai inalte standarde de calitate.

 

  1. Produsele firmei DURR (Germania), echipamente stomatologice si solutii dezinfectante
    sunt renumite in intreaga lume pentru inalta lor calitate si eficienta. De aceea am hotarat sa achizitionam de la aceasta firma aspiratorul chirurgical si solutiile pentru dezinfectarea instrumentarului, suprafetelor si tegumentelor.

 

  1. Aparatul de sterilizare cu ultrasunete curata instrumentarul de resturile de sange, ciment, dentina si alte resturi. Apoi acestea se introduc in autoclav, unde are loc sterilizarea finala a instrumentarului stomatologic.

 

 

  1. MELASEAL – Aparatul de la firma Melag pentru sigilat pungi in vederea sterilizarii instrumentarului.
    Dupa dezinfectare, curatarea manuala si ultrasonica, instrumentarul stomatologic se introduce in niste pungi speciale, care sunt ulterior sigilate si marcate. Dupa aceea ele se introduc in autoclav, unde are loc sterilizarea finala.

 

 

  1. Autoclavul Melag, fabricat in Germania, asigura sterilizarea umeda cu abur, la temperatura de 134 grade Celsius si uscarea instrumentarului, utilizat in activitatea de zi cu zi. Rezultatele si parametrii sterilizarii sunt imprimate pe o rola de hartie, care e pastrata in registrul de sterilizari.

 

 

  1. Din grija pentru pacient, ca sa nu simta durerea in timpul injectarii substantei anestezice, folosim spray anestezic. Utilizam ace foarte fine, subtiri pentru injectarea solutiei anestezice, care are o eficienta maxima. Aceste ace sunt produse de firma Heraeus Kulzer (Germania). Anestezicele folosite in clinica Londra Dent pot fi utilizate atat la persoanele sanatoase cat si la cele cu probleme cardiace, de exemplu, dar ele sunt foarte potrivite si pentru copii.

 

cabinetzl57

 

In cazuri speciale, folosim anestezia computerizata STA Anaesthesia ( USA). Avantajele anesteziei computerizate sunt urmatoarele: reusim sa injectam solutia anestezica complet nedureros. Putem face anestezia doar in zona unui singur dinte, astfel se anesteziaza doar dintele, dar nu si tesuturile adiacente : limba, buza, aripa nasului, pleoapa inferioara si restul.

 

  1. Tratamentele cariilor dentarele efectuam cu materiale de top. Utilizam diga, materialele fotopolimerizabile de la GS, Kuraray, Ivoclar, 3M Espe.
  1. Pentru amprentare folosim materiale ce redau foarte fidel campul protetic amprentat. Astfel, tehnicianului ii este foarte usor sa confectioneze o lucrare de calitate, adaptata perfect nevoilor pacientului. Clinica Londra Dent achizitioneaza si utilizeaza materiale de amprentare de calitatae superioara, produse de firmele Heraeus, 3M Espe, DMG, Kaniedenta, Coltene si altele, recunoscute si utilizate la nivel international.
  1. Stabilitatea in timpa lucrarilor fixe depinde de calitatea cimentului folosit pentru fixarea lucrarilor dentare pe dinti sau pe implanturi. De aceea, pentru cimentarea definitiva a lucrarilor dentare intrebuintam cimenturi de inalta calitate, produse de renumitele firme GS, Kerr, Kuraray, Ivoclar, Bisco, 3M ESPE si altele.
  1. Prepararea canalelor radiculare prin metoda moderna in cadrul tratamentului endodontic, se realizeaza cu ajutorul instrumentarului rotativ de la firmele Dentsply, SybronEndo, WDV si altele. Aceste ace rotative sunt atasate la piesa unui micromotor, destinat tratamentelor endodontice. Cu ajutorul acelor rotative reusim largirea si prepararea corecta a canalelor radiculare. Dupa aceasta etapa, obturarea canalelor este mult mai facila. Iar calitatea obturarii radiculare este ireprosabila.
  1. Pentru determinarea precisa a lungimii canalului radicularin clinica Londra Dent se utilizeaza cu succes dispozitivul Apex Locator, de la firma Morita. Avand stabilita lungimea exacta a canalului radicular, riscul depasirii apexului radicular cu ace si pasta pentru obturatie definitiva, este exclus.

 

 

  1. Obturarea definitiva a canalelor radiculare poate fi realizata prin 2 metode:

a) metoda clasica, ce presupune utilizarea pastei de umplere definitiva a canalului radicular si a conurilor de gutaperca prin metoda condensarii laterale.

b) metoda moderna, care consta in umplerea canalului radicular cu gutaperca incalzita, astfel realizandu-se o umplere 3D (tridimensionala) a canalului radicular.

Aparatul „BeeFill” este un dispozitiv medical, cu ajutorul caruia se efectueaza obturatia definitiva 3D a canalului radicular.

Ambele metode, realizate corect, exclud dizolvarea si resorbtia pastei din canalul radicular si aparitia reactiilor periapicale, de regula, granulomul apical.

 

  1. Albirea profesionala a dintilor se realizeaza cu geluri de albire. Metodele de albire, cel mai des practicate sunt: albirea acasa si albirea in cabinet. Ambele metode presupun utilizarea gelului de albire:
  • A) Varianta de albire acasa presupune folosirea pe o perioada de 5-7 zile a unui gel de albire de o concentratie mai redusa ( 16%) a peroxidului de carbamida. Acest gel se introduce in gutiere individuale, confectionate de catre tehnicianul dentar. Apoi ele sunt aplicate pe arcadele dentare.
  • B) Albirea in cabinet se efectueaza doar de catre medic sau asistenta medicala. Este folosit gelul cu o concentratie mai mare ( 35%) de peroxid de carbamida. Gelul de albire este aplicat pe dinti, apoi se actioneaza cu o lumina puternica asupra lui, pentru a-l activa. Aceasta lampa pentru albirea dintilor actioneaza timp de 30-60 minute. Efectul este mult mai rapid si mai vizibil dupa albirea cu lampa Pearl, Zoom. Albirea in cabinet da rezultate rapide si uimitoare, reusindu-se albirea cu cateva nuante mai deschise.

Atat pentru prima cat si pentru a doua varianta este necesara remineralizarea preventiva a smaltului dintilor cu paste ce contin substante cu efect remineralizant.

  1. Pentru cazurile de parodontita marginala insotite de inflamarea gingiei, sangerari gingivale, mobilitate dentara, resorbtie osoasa si alte aspecte ale bolii parodontale, in clinica Londra Dent folosim cu succes si cu rezultate foarte bune sistemul Plasmolifting (PRP). Pentru aceasta procedura folosim eprubete sterile si ambalate individual, centrifuga EBA 200 si termostatul.

 

  1. In chirurgia BMF si in implantologie, foarte des utilizam Piezotome – aparatul, care ne ajuta la:
  • crearea accesului (cu minima pierdere de os) catre sinusul maxilar in vederea elevatiei mucoasei sinusale (Sinus Lifting),
  • despicarea crestei pentru largirea ei (in cazul crestelor inguste) in vederea inserarii implanturilor,
  • crearea accesului pentru descoperirea si extractia dintilor inclusi.

 

  1. Ca si sisteme de implanturi, utilizam implanturi fabricate in Israel, Coreea de Sud, Germania, Elvetia, SUA. Implanturi de top, cu o rezistenta extraordinara in timp.
  1. Pentru confortul pacientilor dar si pentru eficienta activitatii medicilor dentisti, am achizitionat aparate de radiologie dentara pentru radiografii digitale retroalveolare si panoramice. Dupa expunerea pacientului, placa de fosfor este scanata si apoi imaginea radiologica apare pe monitor. Doza de radiatie este foarte mica. Asa ca pentru pacient, nu exista niciun risc de iradiere, din acest punct de vedere.
  1. Pacientilor cu depuneri de tartru si pete tabagice pe dinti li se efectueaza de detartraj cu ultrasunete. Pentru curatarea suprafetelor dintilor se folosesc periute si pasta pentru lustruire, urmate apoi de un jet apa-aer-bicarbonat din piesa Air Flow, fabricata in Elvetia de catre firma EMS. Detartrajul se face sub anestezie locala, ca pacientul sa nu simta nicio durere.
  1. Inainte si dupa interventiile chirurgicale, in sala de operatii se sterilizeaza aerul cu ajutorul purificatorului de aer „MedAs”. In acest fel riscul aparitiei complicatiilor septice dupa interventiile chirurgicale este redus la minim.
  1. Pentru o mai buna comunicare cu pacientul si pentru a-l face sa inteleaga mai bine despre problemele stomatologice pe care le are, folosim des camera video intraorala si fotografia digitala. Pacientului i se prezinta starea dintilor la inceputul si la sfarsitul tratamentului.

 

CabinetZL12