noiembrie 18, 2016

Ortodontie

Ortodontia este ramura medicinei stomatologice care se ocupa de corectarea  si alinierea dintilor. Practic, prin ortodontie se rezolva problemele de aspect dar si structurale ale inghesuirii dintilor, diverse spatieri prea mari intre dinti, asimetrii si dinti anormal pozitionati.

Ortodontia se poate realiza la orice varsta, bineinteles in copilarie si adolescenta fiind cel mai indicat, pentru a preintampina diverse probleme dentare care pot aparea de-a lungul timpului datorita pozitionarii incorecte a dintilor.

Daca in copilarie dintii si maxilarul  nu se dezvolta normal, mai tarziu exista posibilitatea sa fie afectate aspectul dintilor si forma fetei. In cazuri grave se poate ca pacientii sa nu poata manca bine, iar dantura si gingiile sa fie predispuse la mai multe afectiuni.

De foarte multe ori, un zambet inestetic poate cauza multe probleme de adaptare sociala.

Solutia cea mai simpla este aparatul dentar. Dar pentru a sti daca este cu adevarat cazul sa tratati probleme ortodontice, medicul ortodont va va consulta si va va spune care sunt riscurile pe termen lung, daca problemele impiedica sau nu masticatia sau daca va recomanda un aparat dentar si de care.

Clinica Londra Dent va pune la dispozitie cele mai moderne tipuri de aparate dentare, gandite atat pentru sanatatea dintilor dumneavoastra, dar si pentru un confort sporit.

Aparatele dentare sunt solutia folosita de catre medicii stomatologi pentru a indrepta probleme ortodontice. Aparatele dentare sunt de mai multe feluri: fixe, mobile si linguale si acestea se aleg in functie de nevoile fiecarui pacient.

  • Aparatele dentare clasice – au partea metalica vizibila, au ca mare avantaj costul scazut, au forme standard si sunt foarte usor de montat pe dinti de catre orice medic stomatolog.
  • Aparatele dentare invizibile sunt mai moderne, partea metalica nu iese in evidenta, ceea ce le face mult mai estetice, in general sunt indicate de la varsta de 12 ani in sus, iar perioada de tratament este mai scurta fata de cea a aparatelor dentare clasice.

Londra Dent va ofera cel mai bun cadru pentru a forma o relatie pe termen lung. Ne ocupam cu mare atentie, grija si respect de fiecare pacient in parte si acest lucru este important atat pentru noi, cat si pentru dumneavoastra, pentru ca tratamentele ortodontice sunt tratamente de lunga durata.

Avantajele tratamentelor ortodontice

– asigurarea sanatatii dintilor pe termen lung, prin reducerea riscului aparitiei cariilor si a paradontozei;

– rezolvarea problemelor de vorbire si a celor legate de masticatie;

– corectarea spatierii dintilor si a pozitionarii acestora pe arcade;

– imbunatatirea aspectului estetic si reducerea fricii de a zambi cu gura larg deschisa;

– asigurarea unei dezvoltari armonioase a danturii la copii.