noiembrie 18, 2016

Dupa operatia de sinus lifting

recomandari-operatie-sinus-lifting

Recomandari dupa operatia de sinus lifting

Dupa realizarea operatiei de sinus lifting este nevoie de o atentie sporita asupra locului operatiei si sunt mai multe indicatii pentru o vindecare completa si rapida!

Nasul nu se sufla pentru cel putin 4 saptamani

Pentru a nu deranja locul operatiei si a nu disloca granulele de os, nasul nu se va sufla in niciun caz pentru o perioada de 4 saptamani sau pentru o perioada mai lunga, in functie de ce va recomanda medicul stomatolog. Insa,  va puteti trage nasul, fara griji. Este bine sa folositi un spray de nas cu o solutie salina, pentru a mentine o igiena corespunzatoare si pentru a pastra mucoasa umeda. In cazul alergiior de sezon, acestea se vor trata conform indicatiilor medicului. In cazul in care stranutati, este bine sa stranutati cu gura deschisa, pentru a nu crea presiune in zona sinusului.

De asemenea, este indicat sa dormiti  pe partea opusa interventiei chirurgicale, pentru o perioada de 5-7 zile, pana se reface putin zona operatiei.

Nu clatiti locul operatiei si nu scuipati  pentru cel putin 3 zile

Astfel va veti vindeca mai repede, iar cheagul de sange care este bine sa se formeze dupa operatie va ramane la locul lui. Clatirea cu apa de gura se va realiza foarte incet , astfel incat locul operatiei sa nu fie deranjat in vreun fel si sa nu existe posibilitatea ca grefa de os sa se disloce.

Spalarea dintilor este permisa la 48 de ore dupa operatie

In primele doua zile de la operatia de sinus lifting spalarea dintilor este interzisa. Dupa aceasta perioada se vor spala dintii evitand zona operatiei.

Fumatul si consumul alcoolului sunt interzise pentru cel putin 3 zile

Fumatul poate duce la complicatii ale operatiei de sinus lifting si poate constribui la dislocarea cheagului de sange care ajuta la vindecare. Alcoolul interfereaza cu medicatia si ingreuneaza vindecarea.

Alimente moi, la temperatura camerei

In primele 3 zile de la operatie sunt de preferat alimentele moi, chiar lichide, pentru a putea fi mancate mai usor si a nu deranja locul operatiei. In plus, este bine ca acestea sa fie la temperatura camerei. De asemenea, masticatia este bine sa fie pe partea opusa operatiei.

Firele de sutura se tin 7-10 zile

La 7 – 10 zile de la interventia chirurgicala, reveniti la cabinetul Londra Dent pentru ca medicul stomatolog sa scoata firele de sutura si sa observe procesul de vindecare.

Medicatia conform indicatiilor medicului stomatolog

Dupa operatia de sinus lifting veti primi o reteta cu un antibiotic si mai multe recomandari de analgezice si alte tipuri de medicamente in functie de situatie. Respectati indicatiile medicului stomatolog, pentru o vindecare rapida, fara complicatii.

Este normal sa se umfle putin zona, sa va doara si poate exista o usoara sangerare

Este normal ca in primele zile dupa interventia chirurgicala asupra sinusului maxilar sa eliminati pe nas mici cheaguri de sange sau sa vedeti pete de sange pe perna atunci cand va treziti. Aceste cheaguri de sange sunt prezente si in cazul in care mucoasa sinusului maxilar a fost lezata in timpul operatiei. Sangerarile vor disparea in cateva zile de la operatie.

Totusi, exista si semne care sa va indice ca ar fi bine sa va adresati medicului stomatolog: atunci cand sangerarea dureaza mai mult de 2 zile, la aparitia febrei, daca durerea nu scade in urma medicatiei si in momentul si daca se deplaseaza sau se disloca materialul osos folosit pentru grefa.